Gezinimi atla

Pompa üreticisi takım tezgahlarının kullanım ömrünü uzatıyor ve atıl kalma süresini %10 oranında azaltıyor.

Aquasub Engineering, Hindistan (büyük pompa üreticisi), Renishaw QC20-W ballbarınbakım masraflarını düşürmekte, kapasiteyi arttırmakta ve hurda miktarını azaltmaktagerekli bir araç olduğuna inanmaktadır.

Renishaw QC20-W ballbar sistemi, yeni ve kurulu tezgahlar için yaygın olarak tanınan, koruyucu bir bakım aracıdır.. Asya'daki en büyük pompa üreticisi firmalardan biri olan, Aqua Grup'un üyesi Aquasub Engineering (Coimbatore, Hindistan), bakım masraflarını düşürmek, kapasiteyi arttırmak ve hurda miktarını azaltmak için QC20-W ballbarı kullanıyor.

Toplam Verimli Bakım'a (TPM) verilen önemin artması ile, Aquasub çözümler aramaya başladı ve Renishaw'un yeni kablosuz QC20-W sistemini piyasaya sürdüğünü keşfetmesinin ardından, bir uygulamalı tanıtım almaya karar verdi. QC20-W testi ile farklı tezgah hatalarında verilen kapsam ve verilerin hassasiyeti izleyenleri büyüledi. Sayıları 18'e varan ayrı geometrik ve dinamik hatanın teşhis edilmesi ile, bu sistem onların mevcut uygulamalarından çok daha güvenilir bir teşhis vermektedir.

Aquasub'ın tezgahlarında yürütülen uygulamalı tanıtım güvenlerini kazandı ve onları QC20-W ballbarın TPM programları için gerekli bir kontrol aracı olduğuna inandırdı.

Aquasub, yeni tezgah alma ihtiyacını azaltmak için, çoğu 25 yıllık olan, mevcut 200 tezgahını kullanmaya devam etmek istiyor. Genel Müdür, Bay K. Senthil Kumar şöyle açıklıyor, "Biz kesinlikle eski tezgahlarımızı kullanmayı sürdürmeyi ve yeni tezgahlar satın almak yerine eskilerini orijinal durumlarına döndürmeyi tercih ederdik. Bu yeni tezgahlara yatırım yapmaktan çok daha ekonomik bir seçenek."

"Eğer bir tezgahın kullanım ömrünü uzatırsak, geliştirilmiş performans tezgahın atıl kaldığı saatleri de azaltır, örneğin tezgahlarımızı daha verimli ve iyi bir durumda tutarsak, nadiren bozulurlar. Aslında tezgahın atıl kalma süresinde %10 oranında bir azalma gördük. Daha fazla pro-aktif olmaya ve her bir tezgah hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmaya çabalıyoruz, böylelikle operatör en küçük teknik konuların farkında oluyor. Tezgahın kullanım ömrünü uzatmak için ayrıca QC20-W ballbar ile düzenli olarak devam eden testler yapıyoruz. Artık tek bir ayarlama ile 3 ayrı düzlemi test edebiliyoruz, ki bu da bakım denetleme süremizi %20 oranında azalttı."

İşin anahtarı düzenli test etmek

Bay Kumar sözlerine şu şekilde devam ediyor; "Her bir tezgahtan gelen test verileri Ballbar 20 yazılımının geçmiş kaydı fonksiyonunda saklanır. Bu bizim tezgah bakımını planlamamıza ve parça kalitesi bir sorun haline gelmeden önce düzeltici önlemler almamıza imkan verir. Eğer tezgahlar iyi durumda iseler, o zaman bileşen kalitesi de iyi bir tekrarlanabilirliğe sahip olacaktır. QC20-W'yi bakım programımıza dahil ederek, hurda ve hatalı ürün miktarını belirgin bir oranda azalttık."

QC20-W, yeni tezgahları, ilk kez kurulduktan sonra bile, test etmek için kullanılmaktadır. Çünkü tezgah OEM'den Aquasub'ın fabrikasına nakliye edilirken oluşabilecek olan hasarlar, hiç kullanılmamış yeni tezgahların bile hatalı bileşenler üretmesine neden olabilmektedir.

Genel Müdür, Bay K. Senthil Kumar

İş için doğru takım

Aqua Grubun çok geniş kapsamlı bir ürün yelpazesi vardır, ama bu ürünlerin tamamı tarımsal, evsel veya endüstriyel su temini alanındaki kritik uygulamalar için kullanılmaktadır. Günlük 4000 pompa üretme kapasitesi ile, söz konusu teslimatları sağlayabilmek için, 200 takım tezgahının güvenilirliği çok büyük önem taşımaktadır.

Aqua Grubun üretim kapasitesini, bilgi ve becerinin arttırılması, teknoloji gelişimi ve sürekli ilerleme aracılığı ile, sürekli olarak geliştirmek için, bir politikası vardır. Bir Toplam Verimli Bakım programı yürütmekle onlar, iyi kalite uygulamalarının izlendiğini garanti ediyor ve daha ileri gelişmeler için bir kapsam belirliyorlar.

Bay Kumar bu durumu şu şekilde açıklıyor; "Daha önceden tezgah performansımızın güvenilirliği bir mühendisin sözüne dayanırdı, yani insan hatası potansiyeli yüksekti. Şimdi ise QC20-W ballbar bize tek bir test ile ayrıntılı tezgah teşhisi (dairesellik, karesellik ve vida boşluğu) sağlamaktadır. Tüm tezgah verileri Ballbar 20 yazılımında saklanmaktadır ve bu veriler her bir tezgahın performansı hakkında, o anda veya çevrimdışı olunduğunda gözden geçirilebilecek, bir bilgi kaydı oluşturmaktadır. Artık bir mühendisin hafızasına bağlı değiliz. Renishaw'un QC20-W ballbar sistemi kalite sistemimizin bel kemiğidir."