Gezinimi atla

Yenilikler neler?

CARTO hızlıdır ve kullanımı kolaydır. Kullanmaya hemen başlayın.

CARTO’yu indirin

Nasıl yaparım videolarımızı izleyin

Renishaw, yeni fonksiyonellik de dahil olmak üzere CARTO yazılım paketine yönelik düzenli güncellemeler sağlar. En son yazılım versiyonlarının bir özeti aşağıda bulunabilir.

4.9 versiyonundaki özellikler

Explore (İncele): Daha uzun eksenlerin ölçümüne yönelik veri birleştirme

CARTO Explore uygulamasındaki yeni analiz tabanlı veri birleştirme fonksiyonu, XM-60 ve XL-80 lazer sistemi kullanıcılarının birleştirilmiş verileri uluslararası standartlara göre analiz etmelerine olanak tanır. Bu fonksiyonun CARTO Explore uygulamasına eklenmesiyle, hedef esaslı ölçüm modu kullanılarak XM-60'tan toplanan daha uzun eksenlere yönelik veriler artık kolayca bir araya getirilip analiz edilebilir.

Bu ilave özellik, XL-80 lazer sistemi kullanıcılarının, uzun eksenlerin gürültülü ölçüm ortamlarında toplanan ölçümlerini daha küçük bölümlere ayırmasına ve bunları bir araya getirmesine imkan verir. Bu durum her bir bölüm üzerindeki çevresel etkiyi azaltır ve toplam ölçümün doğruluğunu arttırır.

CARTO veri birleştirme

Capture uygulamasındaki ana özellikler

Capture (Test et): Kaçık eksenli dairesel ölçüm modu

Capture uygulamasındaki kaçık eksenli dairesel ölçüm modu, XR20 döner eksen kalibratörünün XL-80 lazer sistemi veya XM-60 çok eksenli kalibratörü ile birlikte kaçık eksenli ölçümleri tek bir oturumda yakalamasına izin veren lisanslı bir seçenektir.

Kaçık eksenli dairesel ölçüm modunu keşfedin

CARTO Capture kaçık eksenli ölçüm

Capture: uzun menzilli ölçümler

XM-60 veya XM-600 çok eksenli kalibratörünüzün sınırsız ölçüm aralığı. Capture uygulamasında alt-test metotlarını tanımlamak, parça programları oluşturmak ve veri setlerini toplamak için dinamik veri uydurma modunu kullanın. Alt test verileri analiz için Explore uygulaması ile otomatik olarak birleştirilmiştir.

CARTO artık sessiz kurulumları destekliyor

Bu özellik, sessiz kurulum komut satırı seçenekleri kullanılarak bir şirkette CARTO'nun dağıtık öğeli kurulumuna izin verir. Böylelikle kullanıcılar CARTO’yu kolayca şirket ağlarına entegre edebilirler.

Capture: iyileştirilmiş doğrusallık ölçümü

XM-60 veya XM-600 çok eksenli kalibratörünüzü kullanarak doğrusallık ölçümü yaptığınız sırada genellikle gözlenen hava türbülansının ve titreşimin etkilerini en aza indirin. Dinamik veri uydurma modu eksenin sürekli taranması işleminde daha yüksek yoğunluklu doğrusallık verileri toplar.

Bu metot, ölçülmekte olan uygulama için hatayı daha iyi temsil eden bir sonuç verir.

XM-60 doğrusallık dinamik veri uydurma

Capture ve Explore: XR20 desteği

Bluetooth düşük enerji modülüne (BLE) sahip yeni XR20 döner eksen kalibratörü CARTO'ya eklendi. XR20, CARTO 4.6 sürümü veya üzerini gerektirir ve Rotary XL yazılımı ile uyumlu değildir.

Explore uygulamasındaki ana özellikler

Explore (İncele): Kanal filtreleme

Explore, verileri bir .carto dosyasına aktarırken XM-60 sistem testinde yer alan altı hata kanalını filtreleme özelliğine sahiptir. Dosyayı aktardıktan sonra, filtreyi uygulayarak, seçilen kanalları aktarılan dosyada görüntüleyecektir.

Bu özellik, kullanıcıların veri paylaşırken görüntülenecek hata kanallarını özelleştirmesine imkan verir.

Explore (İncele): Hata görselleştirme

6 serbestlik derecesi arasındaki hataları ve ilişkiyi anlamak ve yorumlamak her zaman kolay değildir. Explore bünyesinde bulunan grafik çizimli 3D hata görselleştirme özelliği ölçülen eksenin ölçeklenebilir bir animasyonunu gösterir. Bu animasyon kullanıcının yaptığı ölçümü daha iyi anlamasına ve hata görselleştirme modundayken hatayı pozisyona göre kolayca göstermesine imkan verir.


Explore - hata görselleştirme

Explore: ilgilenilen noktayı ölçün

İlgilenilen noktada ölçüm yapılması genellikle pek mümkün değildir. Konum, donanımın monte edilmesini tehlikeye atabilir veya lazer ışınını engelleyebilir. Explore uygulamasındaki ofset okumaları fonksiyonu alıcıdan ilgilenilen noktaya X, Y, Z sapmalarının yazılıma girilmesine imkan verir. Ardından kaynağında doğru hataları vermesi için toplanan veriler yeniden hesaplanır.

Ofset okumalar: ilgilenilen noktayı ölçün

Explore: CSV formatına aktarın

Tekli veya çoklu veri setlerini Virgülle Ayrılmış Değer dosyalarına (CSV) aktararak verilerinize anında erişim sağlayın. Böyle yapmanız veri kullanım seçeneklerinizi genişletmek için maksimum esneklik sağlar.

Explore (İncele): XK10 doğrusallık ve paralellik analizi

XK10 alignment lazer verileri artık analiz edilebilir ve Explore uygulaması içerisinde veri işlemeye, karşılaştırma yapmaya ve paralel doğrusallık fonksiyonuna izin verir. Özelleştirilmiş PDF raporları kullanılarak veri paylaşımı da mevcuttur.

Compensate uygulamasındaki ana özellikler

Compensate: takım tezgahı hatası düzeltme

Mitsubishi M800 Serisi kontrolleri artık destekleniyor. Kullanıcılara yerel takım tezgahı dilinde hacimsel kompanzasyon dosyaları sağlar. Tezgahın atıl kaldığı süreyi en aza indirin, karlılığı en üst seviyeye çıkarın ve kesme performansını optimize edin. Siemens 840D hali hazırda desteklenmektedir.

Compensate hakkında daha fazlasını keşfedin

Compensate hacimsel hata kompanzasyonu

Compensate: takım tezgahı hatası düzeltme

Heidenhain iTNC 530 ve Fanuc 30i serisi kontrolörleri artık desteklenmektedir. Kullanıcılara yerel takım tezgahı dilinde aralık kompanzasyonu dosyaları sağlar. Tezgahın atıl kaldığı süreyi en aza indirin, karlılığı en üst seviyeye çıkarın ve kesme performansını optimize edin. Siemens 840D ve Heidenhain TNC 640 hali hazırda desteklenmektedir.


Compensate aralık hata kompanzasyonu

Compensate: takım tezgahı hatası düzeltme

Artık Heidenhain TNC 640 kontrolleri de desteklenmektedir. Kullanıcılara yerel takım tezgahı dilinde aralık kompanzasyonu dosyaları sağlar. Tezgahın atıl kaldığı süreyi en aza indirin, karlılığı en üst seviyeye çıkarın ve kesme performansını optimize edin. Siemens 840D hali hazırda desteklenmektedir.