Gezinimi atla

XR20 döner eksen kalibratörü

Döner eksenin pozisyonlandırılması tezgah hassasiyeti açısından önemlidir. XR20 döner eksen kalibratörü, döner eksenlerin ±1 ark saniye hassasiyetinde hızlı kalibrasyonunu sağlar.

XR20 döner eksen kalibratörü nedir?

XR20 döner eksen kalibratörü, XL-80 ve XM-60 lazer sistemleriyle birlikte çalışarak tablalar, aparatlar ve takım tezgahları için son derece hassas, tekrarlanabilir döner eksen kalibrasyonu sağlar.

Hassas servo kontrollü bir eksene monte edilmiş entegre bir açısal retroreflektör içerir. Eksenin açısal pozisyonu ve ana gövde muhafazasına göre yerleştirilen optikler, doğrudan ana yatakta işleyen cetvelli, çok yüksek hassasiyetli bir enkoder sistemi tarafından kontrol edilir.

Gereksinimleriniz hakkında görüşmek için bizimle iletişime geçin

Kalibrasyon ürünü uzmanlarımız, uygulamanız ile ilgili konuları görüşmek ve sorularınızı yanıtlamak için hazırdır.

Bizimle iletişime geçin

Neden XR20 döner eksen kalibratörünü seçmelisiniz?

Özellikler

  • Yüksek hassasiyetli - XL-80’i kullanarak ±1 ark saniye veya XM-60 çok eksenli kalibratör’ü kullanarak ±1,2 ark saniye yüksek hassasiyet. (Daha fazla ayrıntı için aşağıdaki hata bilançosu ve belirsizlik hesaplamasına bakın).
  • Kablosuz çalışma – şarj edilebilir piller ve Bluetooth® düşük enerji iletişimi kullanan entegre kablosuz bağlantı ile çalışır
  • Otomatik kalibrasyon – ölçüm öncesi kalibrasyon programı, açısal hizalama hatalarını kompanse eder
  • Test öncesi programları – otomatik yön ve hız tespiti

Faydalar

  • Esnek ve hafif – çok çeşitli döner tablalara, tornalara ve diğer döner eksenlere - tek elle kolay montaj için tasarlanmıştır
  • Hızlı test etme - hızlı test ayarlama ve hızlı veri yakalama
  • Yerleşik hizalama hedefleri – ayarlama sırasında oluşan ölçüm hatalarını en aza indirir
XR20 döner eksen kalibratörü ile kaçık eksenli dairesel ölçüm

Müşteri referansları

Müşterilerimizin ölçüm proseslerini geliştirmek amacıyla XR20 döner eksen kalibratörünü nasıl kullandıklarını öğrenin.

XR20 döner eksen kalibratörü döner eksenlerin ölçülmesinde hızlı ve hassas bir çözüm sağlar.

BOST Machine Tools (İspanya)

XR20’nin özellikleri ile (boyutu ve ağırlığından, kablosuz çalışmasından ve kullanıcı dostu yazılımından dolayı kolay ve esnek ayarlama), test ayar süremizi %40 ve test süremizi %20 oranında azalttık.

Diğer bir faydası ise, kablosuz testin daha güvenilir test yapılmasını sağlayarak, test denetimini bir sorun olmaktan çıkarmasıdır. Sonuç olarak atölyedeki faaliyetlerimizi aksatmıyoruz, ayrıca çalışmalarımız ve kalite prosedürlerimize olan ilgi artıyor.

Hurco (Tayvan)

Kullanımı kolay montaj seçenekleri

XR20 döner eksen kalibratörünün döner eksenlere montajı, farklı uygulamalara uyacak çeşitli modüler yataklar kullanılarak sadeleştirilmiştir.

Standart montaj

Eksen üzerinde merkezleme, montaj halkası ve merkezleme cihazının çevresindeki işaretler kullanılarak, genellikle çok basit bir şekilde gerçekleştirilir.

Esnek montaj

Bir montaj halkalı adaptör plakası, XR20 döner eksen kalibratörünün uygun olmayan merkezi girintili döner tablalara takılmasına imkan verir. Ayrıca XR20 döner eksen kalibratörünü torna ayna (torna) adaptörü ve özel tasarlanmış yataklara bağlamak için de kullanılabilir.

Çevrim içi satın alın


XR20 döner eksen kalibratörü montajı

CARTO yazılım paketi ile döner eksen kalibrasyonu

CARTO yazılım paketi XL-80 lazer veya XM-60 çok eksenli kalibratör kullanılarak veri toplamak, analiz etmek ve dairesel ölçüm gerçekleştirmek için kullanılır. CARTO üç uygulamadan oluşur:

  • Capture - lazer ölçüm verilerini toplamak için.
  • Explore - uluslararası standartlara göre güçlü analizler sağlamak için.
  • Compensate - hızlı ve kolay biçimde hata düzeltmek için.

CARTO kullanıcı arayüzü, kullanıcıların verilerini kolayca toplamalarına ve yönetmelerine imkan veren basit bir proses akışı sağlar.

"Otomatik işaret algılama" ve "ilk hedef ön ayarı" gibi yerleşik fonksiyonlar, toplanan verilerin ilk seferde doğru olduğuna dair güven verir. Bu yaklaşım, Renishaw kalibrasyon ürünlerini kullanırken daha fazla üretkenlik sağlar.

Kaçık eksenli dairesel ölçüm

CARTO yazılım paketinde bulunan kaçık eksenli dairesel ölçüm modu, XR20 döner eksen kalibratörü ve XL-80 lazer sistemi kullanılarak kaçık eksenli ölçümün test edilmesinde tek bir kaynak sağlar. Bu durum, XR20 döner eksen kalibratörünün her zaman dönme merkezine monte edilemediği 5 eksenli takım tezgahları için dairesel pozisyonlandırma hassasiyeti ölçümünü kolaylaştırır.

Yazılım, test boyunca ışın hizalamasını muhafaza etmek amacıyla döner ve lineer eksenlerin senkronize hareket etmeleri için parça programları oluşturur.


XR20 90° aparat

Test sırasında XR20 döner eksen kalibratörünün eksene göre monte edilmiş olması, hassas ölçüm yapılabilmesi için çok önemlidir. Renishaw, kullanıcı için üretim karmaşıklığını ortadan kaldırmak amacıyla, XR20 90° aparatını geliştirmiştir. Bu aksesuar, testin hassasiyetini sağlamak için gereken olağanüstü hassas toleranslara göre üretilmiştir.

Çıkarılabilir manyetik ayak ve doğrudan cıvata montajında kullanılan çeşitli açık delikler aracılığıyla esnek fikstür seçenekleri sağlanmaktadır. Aparat, "Kaçık eksenli" - döner eksen ölçümlerinin montaj gerekliliklerini sağlamak ve döner eksenli tezgahlarda "tezgah içi" montaj zorluklarına çözüm bulmak için faydalıdır.

Çevrim içi satın alın

OEM kullanıcıları müşteriye özel montaj üretiminin tüm teknik özelliklerini XR20 kullanıcı kılavuzunda bulabilirler.

Resim galerisi

Karşıdan yüklemeler