Gezinimi atla

QC20 ballbarı ISO 10791-6 standardına göre kullanmak

QC20 ballbarı ISO 10791-6 standardına göre kullanarak 4 ve 5 eksenli takım tezgahlarının kinematik hassasiyetini doğrulayın ve ayarlayın.

ISO 10791-6 nedir?

ISO 10791–6 standardı, 4 ve 5 eksenli tezgahların, özellikle 3 lineer ve 1 veya 2 döner eksenle donatılmış tezgahların kinematik hassasiyetini doğrulamak için kullanılır.

Bu standart, hareketi üç geleneksel Kartezyen ekseni ve 1 veya 2 döner eksen boyunca eş zamanlı olarak koordine ederek lineer ve dairesel yollardaki kenar hassasiyetinin hassas şekilde değerlendirilmesine olanak tanır.

ISO 10791-6 standardı, tezgahın düzeltilmesine yönelik kompanzasyon verileri sunmaktan ziyade öncelikle takım tezgahı performansının değerlendirilmesine odaklanır.

Ek bilgilere ISO 10791-6 standardından ve aşağıdaki uygulama notundan ulaşılabilir.

Testi gerçekleştirmek için neye ihtiyacım var?

QC20 ballbar

QC20 ballbar ISO10791 ikonu

ISO 10791-6 standardında tanımlanan testlerin çoğu, takım tezgahını doğrulamaya yönelik bir QC20 ballbar kullanılarak gerçekleştirilebilir. Çok eksenli hareketler sırasında takım tezgahı, takım ucu ile iş parçası arasında sabit bir ayrım sağlamaya çalışır. QC20 ballbar çok eksenli takım yollarını takip ederken takım ucu ile iş parçası arasındaki herhangi bir sapmayı ölçerek konturlama performansını ölçebilir.

Ballbar Trace yazılımı

Ballbar trace ISO10791 ikonu

ISO 10791-6 standardı maksimumdan minimuma sapmaların raporlanmasını gerektirir, bu da sadece Ballbar Trace yazılımı ile veri toplayarak elde edilebilir.

Ballbar Trace kullanılarak toplanan veriler ardından XCal-View Veri Analizi (versiyon 2.3 ve üzeri) yazılımı kullanılarak analiz edilebilir ve ISO 10791-6 standardına göre raporlanabilir.

Ballbar iş mili merkezleme cihazı

ISO10791 QC20 ballbar iş mili merkez ikonu

Testleri ISO 10791-6 standardına göre gerçekleştirmek için, testten önce ballbar küre yatağının iş mili üzerinde ortalanması kritik önem taşır. Her ne kadar ISO 10791-6 bir merkezlilik değeri belirtmese de, test ayarı hatasını ortadan kaldırmak için küre yatağının iş mili eksenine hizalanması gerekir.

Ballbar iş mili merkezleme cihazı küre yatağı ucunu iş mili ekseni ile merkezlemeye yardımcı olur.

Takım tutucular ve adaptörler

OMP4060 tutucu ikonu

Renishaw OMP40 probu ile uyumlu konik veya paralel takım tutucular. Alternatif olarak, küre yatağı ucunun iş mili ekseni üzerinde pozisyonlandırılması için bir yöntem sağlamak üzere bir OMP60 konik takım tutucu, bir OMP40 takım tutucu adaptörüyle birlikte kullanılabilir.

Aşağıda verilen teknik tanıtım sayfaları takım tutucular ve adaptörler hakkında ek bilgiler içerir.


XCal-View analiz yazılımı

XCalView ISO10791 ikonu

XCal-View analiz yazılımı (sürüm 2.3 ve üzeri), Ballbar Trace tarafından toplanan verileri hızlı bir şekilde analiz eder.

Raporlar, ISO 10791-6 dahil olmak üzere çeşitli uluslararası tezgah performansı kontrol standartlarına uygun olan XCal-View analiz yazılımı ile anında oluşturulabilir.

Parça programı

ISO10791 Parça programı ikonu

ISO 10791-6 standardına uygun testleri gerçekleştirmek için özel parça programlarına ihtiyaç vardır. Ballbar Trace yazılımı halihazırda bir parça programı üretmemektedir.

Test edilmekte olan tezgahınıza uyacak makro tabanlı parça programlarını indirmek ve düzenlemek için aşağıdaki ek kaynaklara bakın.

Ballbar Trace yazılımı takım tezgahı doğrulama işleminde nasıl yardımcı olabilir?


Ballbar Trace, zamana dayalı QC20 ballbar veri toplamaya yönelik, fonksiyonları 5 eksenli tezgah doğrulamaya kadar genişletilebilen esnek bir yazılımdır.

Bu gerçek zamanlı veri toplama yazılımı, ISO 10791-6 standartlarına uygundur ve titreşim ve takım tezgahı sapmasının statik izlemesine yardımcı olur.

Gelişmiş veri analizi

Ballbar Trace verileri, XCal-View veri analizi yazılımı (versiyon 2.3 ve üzeri) kullanılarak hızlı bir şekilde analiz edilebilir.

Raporlar ISO 10791-6 ve birçok uluslararası tezgah performansı standartlarına uygun olarak anında oluşturulur.

Ballbar Trace yazılımını indirin

5 eksenli takım tezgahı doğrulamasına yönelik ücretsiz QC20 ballbar veri toplama yazılımı.

Ballbar Trace yazılımı

İlave kaynaklar

 

Satış ekibimizle bugün iletişime geçin

Daha fazla bilgi edinmek ve bir uzmanla konuşmak için yerel ofisinizle iletişime geçin.