Gezinimi atla

Renishaw REVO® çok sensörlü sistem için tasarlanan yeni temassız kameralı ölçüm probunu piyasaya sürüyor

01 Ekim 2015

Renishaw, koordinat ölçüm tezgahlarında (CMM'ler) REVO 5-eksenli ölçüm sistemleri ile kullanılmak için, yeni bir kameralı ölçüm probunun (RVP) piyasaya sürüleceğini duyurmaktan memnuniyet duymaktadır. RVP, REVO sisteminin mevcut temasla tetikleme, yüksek hızlı temaslı tarama ve yüzey finiş ölçümü becerilerine, temassız ölçüm fonksiyonunu ekleyerek, REVO'nun çok sensörlü kapasitesini arttırmaktadır.

Belirli uygulamalar için temassız ölçüm, klasik temaslı prob tekniklerine göre, belirgin avantajlar sağlamaktadır. Üzerinde 0.5 mm kadar küçük, çok sayıda deliği bulunan ince levhadan oluşan metal parçalar veya bileşenler ve temaslı ölçüme uygun olmayan parçalar, RVP sistem ile tamamen ölçülebilir. RVP ayrıca, 5-eksenli hareket ve REVO kafası tarafından sağlanan sınırsız pozisyonlandırma özelliklerinden faydalanarak, verimlilikte ve CMM kapasitesinde olağanüstü ilerlemeler sunmaktadır.

RVP sistemi bir prob ve REVO için mevcut olan diğer tüm prob seçenekleri ile otomatik olarak değiştirilebilen bir dizi modül içermektedir. Sensörlerden alınan veriler otomatik olarak ortak bir sıfır noktası baz alınarak değerlendirilir. Bu esneklik, bir CMM platformu üzerinde bulunan pek çok öğenin ölçülmesi için, en uygun takımın seçilebileceği anlamına gelmektedir.

RVP kullanılırken parçaların aydınlatılması her bir modülün içerisinde bulunan entegre programlanabilir bir LED aydınlatma ile sağlanır. Geri plandaki öğelerin geliştirilmesi de, siparişle hazırlanan parça fikstürü ile birleştirilmiş, arkadan gelen ışık kullanılarak mümkündür.

RVP sistemi REVO ile aynı I++ DME uyumlu arayüz tarafından yönetilir ve tam kullanıcı fonksiyonelliği Renishaw'un MODUS™ metroloji yazılımı tarafından sağlanır. Yeni MODUS kameralı yazılımının özellikleri, RVP konfigürasyonunu, uygulamaya özel seçeneklerle görüntü işlemeyi ve inceleme ve sonradan analiz etme amacıyla, otomatik görüntü depolamayı içermektedir.

5 - 10 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan EMO 2015 fuarında ziyaretçiler, Renishaw tarafından sunulan yeni RVP sistemini Salon 5, Stand D15'te görebilecekler.

Daha detaylı bilgi için lütfen www.renishaw.com.tr/cmm.

Renishaw hakkında

Renishaw, hassas ölçüm ve medikal sektörü alanındaki uzmanlığı ile, dünyanın önde gelen mühendislik ve bilimsel teknoloji firmalarından biridir. Firma, jet motoru ve rüzgar türbini üretiminden, diş hekimliği uygulamaları ve beyin ameliyatlarına kadar, çok çeşitli uygulamalarda kullanılan ürünler ve hizmetler tedarik eder. Ayrıca aditif üretim alanında da (3-boyutlu yazdırma olarak da anılır) bir dünya lideridir. 3-boyutlu yazıcı ile metal tozlardan parçalar "yazdıran" endüstriyel tezgahları tasarlayan ve üreten İngiltere'deki tek firmadır.

Renishaw Grup halihazırda dünya çapında 33 ülkede faaliyet gösteren 70’ten fazla ofiste, 4,000'in üzerinde çalışana sahiptir. Bu çalışanların 2,600'ü İngiltere içerisinde istihdam edilmektedir. Firma'nın AR-GE ve üretim çalışmalarının büyük çoğunluğu İngiltere'de yürütülmektedir ve Haziran 2015 itibariyle sona eren mali yılda Renishaw %95'i ihracat ile elde edilen, 494.7 milyon poundluk satış gerçekleştirmiştir. Firmanın en büyük pazarları ABD, Çin, Almanya ve Japonya'dır.

Karşıdan Yüklemeler

Renishaw ve ürünleri hakkında daha fazla görsele, videoya, firma biyografilerine veya bilgiye ulaşmak için Medya Dağıtım Merkezimizi ziyaret ediniz.