Gezinimi atla

Renishaw mühendislik alanına getirdiği yeniliklerin 50. yılını kutluyor

Mart 2023

Bu yıl, global mühendislik teknolojileri firması Renishaw kuruluşunun 50. yıl dönümünü kutluyor. 4 Nisan 1973 tarihinde kurulan firma bu önemli dönüm noktasını aralarında en büyük tesislerinde gerçekleştireceği halka açık etkinliklerin, çalışanlara yönelik aile günlerinin ve Renishaw ofislerinin bulunduğu 36 ülkede faaliyet gösteren kar amacı gütmeyen 50 kuruluşa 150.000£ bağışlayacağı “50’de 50” yardım kampanyasının yer aldığı global etkinliklerle dolu bir yıl olarak kutlayacak.

Firma, şimdiki Yönetim Kurulu Başkanı Sir David McMurtry tarafından icat edilen ve Rolls-Royce'un süpersonik Concorde uçağını çalıştıran Olympus motorlarını üretirken karşılaştığı bir boyutsal ölçüm problemini çözen, temasla tetiklemeli bir probu pazarlamak üzere kuruldu. Prob en nihayetinde koordinat ölçüm tezgahlarında (CMM'ler) ölçümün ilk kez otomatik olarak yapılmasına imkan vererek, dünyanın dört bir yanındaki birçok hassas parça üreticisinin karşılaştığı benzer zorlukları da çözdü.

Rolls-Royce, 21 Eylül 1972 tarihinde dosyalanan orijinal tasarım için McMurtry'nin mucidi olarak kabul edildiği bir patent aldı. McMurtry temasla tetiklemeli probu meslektaşı John Deer’e anlattığında, şu anda Renishaw’un icrada görevli olmayan Başkan Yardımcısı Deer de söz konusu icada yönelik geniş ticari fırsatları gördü ve Rolls-Royce, bir limited şirket kurmaları karşılığında patentin lisansını onlara vermeyi kabul etti. 7Bu nedenle, amaçlarına uygun "var olan" bir firmayı satın aldılar ve 4 Nisan 1973 tarihinde ilk Renishaw firması olan Renishaw Electrical Ltd. tescil edildi.

McMurtry ve Deer, bilgisayarlı sayısal kontrollü (CNC) takım tezgahlarında prob kullanım potansiyelini hızla gördü ve Renishaw 1977'de takım tezgahlarına yönelik ilk ticari probunu piyasaya sürdü. Her ne kadar günümüzde Renishaw'un faaliyet alanının önemli bir kısmı halen CMM'ler ve takım tezgahlarına yönelik temaslı ve temassız lazer ölçüm sistemlerinden oluşsa da, Firma artık kalibrasyon, pozisyon tespiti ve mastar ile parça kontrolü için çok çeşitli metroloji sistemleri ve ayrıca prob uçları ve fikstürler dahil ilgili aksesuarları tedarik etmektedir. Ayrıca temel uzmanlığını Raman spektroskopisi, robotlar ve ilaç iletim sistemleri kullanarak beyin cerrahisinde tahribatsız muayene sistemleri geliştirmeye yönelik ölçüm, üretim ve proses kontrolü üzerine uygulamıştır ve aynı zamanda metal aditif imalat (3D baskı) alanında bir teknoloji lideridir.

Geçtiğimiz 50 yıl boyunca, Renishaw ürünleri, günlük hayatımızda kullandığımız yüksek performanslı, hassas ürünler yapma kapasitesine katkıda bulunarak, parça imalatı ve bilimsel araştırmaların kilit noktalarında devrim yarattı. Uçak, araba, akıllı telefon, elektrikli araç bataryası ve güneş paneli imalatından beyin cerrahisi ve diş hekimliğine kadar Firmanın süregelen yeniliklerinden bir şekilde yararlanmayan sektör neredeyse yoktur.

Bugün Firma, Londra Menkul Kıymetler Borsasının FTSE 250 endeksinde, yaklaşık 3 milyar sterlinlik mevcut değeri ile yer almaktadır. Ağırlıklı olarak Gloucestershire ve Güney Galler bölgelerinde yer alan İngiltere tesislerinde 3.400 personel dahil olmak üzere 36 ülkede 5.200 çalışana sahiptir.

Renishaw Şirket Müdürü Will Lee yıl dönümü şerefine şunları söyledi, "Bu yıl, hassas parça üretimini global olarak ilerletmek adına çok şey yapmış kurucu ortaklarımızın ve geçmişteki ve şimdiki çalışanlarımızın muazzam başarıları üzerine derinlemesine düşüneceğimiz ve yenilik ve büyümeyle dolu gelecek on yıllara güvenle bakacağımız bir yıl.

Renishaw'un son 50 yıldaki başarısını sağlayan şu formül, işe yaklaşımımızın merkezinde yer almaktadır - dünya lideri ürünlerin üretim devamlılığını sağlamak üzere araştırma ve geliştirmeye ciddi ölçüde yatırım yapmak; global müşterilerimizin titizlik isteyen gereksinimlerini karşılamak için tesis bünyesinde yüksek kaliteli üretim taahhüt etmek; ve tamamına sahip olduğumuz iştirak faaliyetlerimiz aracılığıyla mükemmel yerel müşteri hizmetine ve desteğine odaklanmak.

Aynı zamanda Renishaw adına, firma tarihimiz boyunca yakın ilişki içinde olduğumuz ve ortak başarıları paylaştığımız müşterilerimize ve tedarikçilerimize ve büyümemize son derece destek olarak, başarımızda pay sahibi olan yerel topluluklarımız da dahil olmak üzere diğer paydaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum.”

Renishaw hakkında daha fazlasını öğrenmek için www.renishaw.com.tr/history adresini ziyaret edin


Karşıdan yüklemeler

Renishaw ve ürünleri hakkında daha fazla görsele, videoya, firma biyografilerine veya bilgiye ulaşmak için Medya Dağıtım Merkezimizi ziyaret ediniz.