Gezinimi atla

HS20 uzun menzilli lazer enkoder

Renishaw HS20 lazer enkoder sistemi, bir lazer interferometrenin en üst seviyedeki hassasiyeti ile takım tezgahı uygulamaları için gerekli olan sağlamlığı bir araya getirir.

Renishaw HS20 lazer kafası bir harici lineer optik kiti ile birleştirildiğinde, uzun eksenli, yüksek hassasiyetli lineer pozisyon tespiti uygulamaları için, temassız interferometrik bir lazer enkoder sistemi oluşturur.

HS20 lazer sistemi, 60 metreye varan uzunluklardaki eksenler için elde ettiği ±1,0 parça / milyon (ppm veya µm/m) değeri ile, zorlu tezgah atölyelerinde kullanım için uygundur.

Özellikler ve faydalar

  • Mikron-altı çözünürlük - tezgah pozisyon tespit sistemine entegre edildiğinde, 2 m/s'ye varan hızlarda (konfigürasyona bağlı olarak) mikron-altı pozisyon tespiti sağlar.
  • Temassız ölçüm - istasyon ve dişli veya küre vidalı pozisyon tespit sistemleri ile ilgili, histeresis, vida boşluğu, mekanik ve döngüsel hatalar gibi, hataları ortadan kaldırır.
  • Kolay konfigürasyon ve ayarlama - bir dip anahtarları serisi lazer kafasının kolayca konfigüre edilmesine imkan verir.

HS20, bir dizi çevresel koşul içerisinde hassasiyet sağlamak amacıyla, ortamdaki değişkenliklerin hava kırılma indeksinde ortaya çıkardığı değişiklikleri kompanse eden, RCU10 kompanzasyon sistemi ile bir arada kullanılmalıdır. RCU10 ayrıca lazer dalga uzunluğu ile ilgili bir çözünürlüğü, daha standart bir çözünürlüğe çevirmek için de kullanılabilir. Örneğin RCU10, 633 nm çıktı çözünürlüğünü, 1 µm çıktı çözünürlüğüne çevirmek için kullanılabilir.

HS20'ye genel bakış

Lazer kaynağıSınıf 2 HeNe
Kompanse edilmiş sistem hassasiyeti±1,0 ppm (µm/m)
Çalışma menzili0 - 60 m
Analog çıktı sinyali periyodu316 nm
Dijital dörtlü çıktı çözünürlüğü79, 158, 316 ve 633 nm
Çıktı güncelleme hızları

1, 2, 4, 8 ve 16 MHz

Maksimum hız2 m/s’ye varan değerler


HS10 ile HS20 uyumluluklarının karşılaştırması

HS20, HS10 ve HS10X kurulumları ile tamamen uyumlu olacak şekilde tasarlanmıştır: HS20'ye upgrade etme esas itibariyle "tak ve çalıştır" işlemidir. Ayarlama basitleştirilmiştir ve geliştirilmiş güç bağlantıları ve harici konfigürasyona sahiptir.

HS20'nin performansı bir önceki HS10X ürününün performansına eşittir. HS20 sistemine (ve daha önceki model kompansatör sistemlerine) upgrade işlemlerini desteklemek için Renishaw liste fiyatlarında ciddi indirimler sunmaktadır. Bu teklif, garantili yeni sisteme kıyasla eski sistemlerin onarım ve servis masraflarını hesaba kattığınızda özellikle cazip olabilir.

Ürün bilgisi