Gezinimi atla

5 eksenli teknolojiye sahip AGILITY® CMM’ler

AGILITY® CMM’ler REVO® 5 eksenli ölçüm hızını, hassasiyeti ve esnekliği Renishaw'un üretim kalitesi ve yenilikçi teknolojisi ile birlikte atölye ve laboratuvarlara getirir.

AGILITY CMM’ler serisi, tamamen entegre boyutsal ölçümü ve yüzey pürüzlülüğü ölçümü ile üretiminizin verimliliğini ve kalitesini artırmanıza yardımcı olacaktır. Yüksek kaliteli malzeme ve bileşenlerin kullanımından 5 eksenli ölçüm teknolojisinin tam optimizasyonuna kadar AGILITY CMM'ler, atölye veya metroloji laboratuvarı için yüksek hızlı, yüksek performanslı bir çözüm sunar.

AGILITY CMM’ler en zorlu endüstri sektörlerinde Renishaw'a yenilik konusunda rakipsiz bir saygınlık kazandıran öncü teknolojiyi ve yüksek kaliteli üretimi bir araya getirir. Cihazlar, REVO çoklu sensör 5 eksenli ölçüm sisteminin aşağıdakiler dahil tüm avantajlarını sunacak şekilde tasarlanmıştır:

  • 3 eksenli ölçüm sistemlerine kıyasla program sürelerinde %15 - %50 arasında zaman tasarrufu
  • Entegre boyutsal ölçüm ve yüzey pürüzlülüğü ölçümü
  • Üstün öğe erişimi için sonsuz sayıda pozisyonlandırma
AGILITY CMM ve RSP2’li REVO-2










AGILITY S 5 eksenli çoklu sensör CMM'ler atölyede ölçüme yönelik oldukça yüksek potansiyelli ve dayanıklı çözümlerdir.

Atölyelere yönelik AGILITY CMM’ler

REVO-2 ve RVP ile EV stator ölçümü

5 eksenli çoklu sensör teknolojisine sahip AGILITY® L CMM'ler laboratuvarlarda ve temiz odalarda yüksek performanslı ölçüm sağlar.

Laboratuvarlara yönelik AGILITY CMM’ler

AGILITY CMM’leri tanıtıyoruz

Atölyeler için AGILITY S 5 eksenli çoklu sensör CMM’ler

AGILITY S 12129 CMM ve RSP2’li REVO-2

Atölye ortamları için tasarlandı

CMM’lerin S serisi, atölye ortamlarında parçaları sıcaklık kontrolü olmadan hassas bir şekilde ölçme becerisi sağlar. 5 eksenli ölçümün sağladığı hızlı veri yakalama fonksiyonu, ölçüm çevrim sürelerini azaltarak üretim departmanlarının yüksek hacimli üretime ayak uydurmalarına yardımcı olur. Sistemler hem tek başına hem de tam otomatik üretim hatlarında iyi çalışır.

Üretim noktasında hızlı sonuçlar

Sonuçlar üretim noktasında veya üretim noktasına yakın bir yerde yakalandığından, üretim kararları çok daha hızlı alınabilir. Bu durum, parçaların klasik yöntem olan merkezi denetim tesislerine yönlendirilmesinin yerini alarak parçaya ayrılan zamanı, maliyeti ve parçanın işlenmesiyle ilgili riskleri azaltır.

İşlemlerin azaltılması

Sistemin çoklu sensör kapasitesi, kullanıcıların birden fazla kontrolü tek bir otomatik parça programında birleştirmesine imkan verir. Bu özellik üretim departmanlarına boyutsal özellikler ve yüzey pürüzlülüğü bilgileri hakkında rapor verme becerisi sağlar. Bu nedenle AGILITY CMM'ler taban alanını en aza indirir ve ölçüm proseslerini sadeleştirir.

Laboratuvarlara yönelik 5 eksenli çoklu sensör teknolojiye sahip AGILITY L CMM'ler

Birinci sınıf hassasiyet

CMM’ler L serisi, havacılık, otomotiv, tüketici elektroniği ve diğer hassas mühendislik sektörlerinde üst düzey faaliyet gösteren üreticilerin ihtiyaç duyduğu performansı sağlar. En hassas modeli mikron altı hassasiyete sahiptir. En büyük modeli olan L 163512’nin hassasiyeti bile 2 µm'nin altındadır.

Yüksek verimlilik

Üretim prosesinin entegre bir parçası olan 5 eksenli fonksiyonellik, kontrollü bir ortamda faaliyet gösteren bir cihazın karşılaştığı üretim zorluklarının aşılmasına yardımcı olur. Geliştirme parçaları ve üretim numuneleri ölçüm işlemlerinin hızlıca tamamlanması, doğrulama prosesinin mümkün olduğu kadar verimli olmasını sağlar.

En üst seviyede çoklu sensör esnekliği

REVO prob kafasının sonsuz sayıda pozisyonlandırma özelliğini en kapsamlı sensör serisi ile birleştiren AGILITY L cihazları, yeni ürünler ve üretim prosesleri geliştirmek için ideal bir platformdur. Yüzey pürüzlülüğü probu daha önce erişilemeyen öğelere ulaşacaktır. Temassız sensörler, parça ile temas etmeden yüzey verilerini yakalayacaktır. Ultrasonik kalınlık probu, ölçüm rutinlerini sadeleştirir ve çoğu zaman parçanın yeniden yönlendirilme ihtiyacını ortadan kaldırır.

AGILITY L 122010 CMM

Gelişmiş güvenilirlik, kapasite ve hassasiyete sahip bir CMM’ler serisi

AGILITY CMM’ler serisi, dünya çapındaki üreticilerin tasarım ve üretim kapasitelerini geliştirmektedir. Agility CMM’ler havacılık, otomotiv, medikal ve güvenliğin önem taşıdığı diğer birçok endüstrideki üreticilerin zorlu performans gerekliliklerini karşılamak üzere birinci sınıf bir metroloji çözümü sağlar.

Renishaw ayrıca çeşitli üretim sorunlarına çözüm sağlamaya yönelik CMM probları, yazılımı ve retrofiti de sunar.

AGILITY CMM sistemleri e-Kitabı

AGILITY CMM'ler Renishaw'un en zorlu endüstri sektörlerinde yenilikçilik konusunda sahip olduğu rakipsiz itibarını temel alarak, hız ve hassasiyet için tasarlanmış ve üretilmiştir.

AGILITY CMM'lerin işinize sağlayabileceği faydaların geniş kapsamlı sunumuna erişin.

e-Kitabı talep edin

Güvenilirlik için tasarlandı

Maksimum çalışma süresi ve performans

Renishaw Lightning Drive™ fırçasız lineer motorları, zamanla aşınabilecek karmaşık tahrik kayışı mekanizmaları olmadan, düzgün, boşluksuz eksenel hareket sunar. Sürtünme ve gürültü önemli ölçüde azaltılarak rakipsiz güvenilirlik ve performans sağlanır.

Daha az bakım ve daha uzun kullanım ömrü

Renishaw'un UCC 5 eksenli kontrol sistemi, ölçüm çevrimi boyunca tezgah hareketini en aza indirir. Bu durum REVO kafasının işin çoğunu yapmasına ve tezgah yapısındaki zararlı hızlanmaların ve yavaşlamaların ortadan kaldırılmasına imkan verir.

Çevresel koruma

AGILITY CMM'ler, bileşenleri kontrolsüz ortamlarda havada bulunan kirletici maddelere karşı korumak için yükseltilmiş ve kapalı Y ekseni sürücü sistemlerine sahiptir. Sürücü sisteminin konumu aynı zamanda tezgah yükleme alanını kazara hasar görebilecek kritik metroloji bileşenlerinden uzak tutar.

AGILITY CMM lineer motor statoru


Kapasite için tasarlandı

Esnek değiştirme magazini pozisyonlandırma

AGILITY CMM'lerde birden fazla montaj pozisyonu bulunması, değiştirme magazini sistemlerinin yer seçiminde tam esneklik sunar.

Buna ek olarak yana montaj seçeneği, yükleme sistemlerine tezgah boyunca açık bir yol sağlar.

Tamamı kullanılabilir ölçüm hacmi

AGILITY S atölye CMM'leri, mevcut ölçüm hacmini azaltmadan yükleme sistemlerinin veya döner tablaların kullanılmasına olanak tanıyan yükseltilmiş çalışma alanı olan çeşitlere sahiptir.

REVO-2 ve MRS2 değiştirme magazinli AGILITY CMM

Renishaw’un hassas teknolojisini kullanmak için tasarlandı

Mükemmel pozisyonlandırma

Renishaw'un VIONiC™ okuma kafaları ve hassas sıcaklık sensörlere sahip termal olarak kararlı cetveli ölçüm hacmi boyunca termal hataları en aza indirir.

Endüstri lideri kalibrasyon ve doğrulama

Tüm AGILITY CMM'ler, Renishaw'un XM-600 veya XL-80 kalibrasyon sistemleri kullanılarak haritalandırılır, doğrulanır veya servise alınır.

En uygun malzeme seçimi

Çerçevenin sabit kısımlarında granit kullanılması AGILITY CMM'lere mükemmel sağlamlık ve titreşim sönümleme özellikleri kazandırır. Anotlanmış alüminyumdan yapılmış dinamik metroloji elemanları, diferansiyel genleşmeyi veya bükülmeyi ortadan kaldırarak tüm eksen hareketi aralığında hassas metroloji sağlar.

AGILITY CMM enkoder cetvelleri

REVO sistemi performansı için optimize edildi

REVO 5 eksenli çoklu sensör sistemi tek bir CMM üzerinde yüksek performanslı tarama, temassız ölçüm ve yüzey pürüzlülüğü analizi sağlar. Senkronize hareket ve 5 eksenli ölçüm teknolojisini kullanan REVO sistemleri, CMM sorunsuz ve lineer olarak hareket ederken hızlı hareket gerektiren hareketleri yaparak CMM hareketinin dinamik etkilerini en aza indirir.

REVO 5 eksen teknolojisinin faydaları, otomotiv ve havacılık dahil çok çeşitli endüstri ve uygulamalarda kanıtlanmıştır.

REVO sistemleri güç aktarma organları üretiminde

REVO-2 ve SFP2 ile MM bloğu üst kısım ölçümü



Otomatik pürüzlülük ölçümünü entegre eden ve karmaşık parçaları ölçmek için gereken prob ucu sayısını büyük ölçüde azaltan REVO sistemleri güç aktarma organlarının üretim verimliliği üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir.

REVO sistemleri havacılık sektöründe

REVO RSP2 havacılık IBR'sini ölçüyor



REVO, uçak motoru, iniş takımı ve uçak gövdesi parçalarının CMM ile ölçümünde global bir referans noktasıdır. Yüksek hızlı veri yakalama özelliğine sahip çoklu sensör kapasitesi, önemli ölçüde iyileştirilmiş çevrim süreleri, benzersiz öğe erişimi ve daha az parça yükleme olanağı sunar.

Başarı hikayeleri ve karşıdan yüklemeler

 

Uzman ekibimizle bugün iletişime geçin

Daha fazla bilgi edinmek ve bir uzmanla konuşmak için yerel ofisinizle iletişime geçin.